NLP Practitioner

Krijg meer inzicht in je eigen gedragspatronen en leer hoe je deze effectief kunt veranderen.

 • 7-daagse, erkende opleiding
 • Met Hypnose en Reiki 1
 • Gemiddelde beoordeling van 9.8

De basisopleiding in NLP

Wil jij jezelf verder ontwikkelen en sterker in je kracht staan? Met de NLP Practitioner neem je de volgende stap in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je leert op een praktische wijze de basistechnieken uit NLP en hoe je deze kunt toepassen om je leerdoelen te behalen.

 • Vergroot je zelfvertrouwen
 • Ontdek je onbewuste drijfveren
 • Verbeter je communicatievaardigheden
 • Creëer verbinding en vertrouwen in al je gesprekken
 • Ontwikkel je coachingsvaardigheden
Cursisten oefenen met verschillende coachingstechnieken tijdens een NLP opleiding

Meer dan een NLP Practitioner opleiding

Een unieke combinatie van NLP, Hypnose en Reiki

NLP Practitioner

NLP bestaat uit technieken die inzicht bieden in communicatie, motivatie, gedrag en verandering. Op practitioner niveau krijg je alle nodige handvatten aangereikt om je leerdoelen te behalen.

+ Hypnose Practitioner

Met hypnose kun je, via contact met je onbewuste, belemmerende gedachtes en overtuigingen aansturen en veranderen. Op practitioner niveau maak je kennis met inducties en trance.

+ Reiki 1

Reiki is een Japanse vorm van werken met universele levensenergie. In Reiki 1 maak je kennis met de principes van Reiki en leer je hoe je een behandeling kunt geven volgens de Usui methode.

Het programma

Een hybride opleiding met 7 aaneengesloten fysieke trainingsdagen.

Online introductie

We beginnen het traject met 3 interactieve online sessies. Tijdens deze sessies bepaal je voor jezelf wat je wilt bereiken met de NLP Practitioner. Je maakt alvast kennis met een aantal NLP vooronderstellingen en technieken, en je krijgt de gelegenheid om deze in subgroepjes te oefenen. Ook maak je natuurlijk alvast kennis met de trainers en medecursisten.

De 7-daagse opleiding

Tijdens deze dagen ben je volledig gericht op je eigen leerdoelen. Verschillende NLP technieken worden uitgelegd en gedemonstreerd, waarna je er zelf veel mee gaat oefenen. Daarbij is er extra ruimte voor individuele begeleiding en coaching door ons team. In het avondprogramma maak je op een ontspannende wijze kennis met outside the box technieken uit Hypnose en Reiki; een mooie kans om je horizon te verbreden en buiten je comfortzone te stappen.

“There is no growth in the comfort zone, and no comfort in the growth zone”

Certificering

Onze NLP Practitioner is een internationaal geaccrediteerde opleiding. Naast de online en fysieke trainingsdagen, ontvang je een link naar onze certificeringsvragen. Als eindopdracht geef je op de laatste dag een demo over een NLP onderwerp aan je medecursisten. Je behaalt na afronding 3 certificaten: de NLP Practitioner, Hypnose Practitioner en Reiki First Degree.

Cursisten met certificaten na afronding van de NLP Practitioner opleiding

Planning & info

De fysieke training start dagelijks om 09:30 met een doorlooptijd tot 17:00. Het avondprogramma, een afwisseling tussen Hypnose en Reiki, loopt van 19:45 tot 21:30.

De 3 voorafgaande online sessies starten om 18:30 tot 21:00. De data voor deze sessies ontvang je na je aanmelding voor de NLP Practitioner.

Datum: 21 t/m 27 september 2024
Locatie: Stakenberg 86, 8075 RH Elspeet
Trainers: Karel Knoester & Robin Hommes

Internationaal geaccrediteerd

De NLP Practitioner is geaccrediteerd door de volgende instanties:

The Association for NLP (ANLP)

The American Board of NLP (ABNLP)

The American Board of Hypnotherapy (ABH)

De Nederlandse Vereniging voor NLP (NVNLP)

Onze deelnemers over de NLP Practitioner

We zijn trots op de prachtige reviews van onze deelnemers! Klik op de Springest widget om alle beoordelingen te lezen:

Elizabeth Rot
Verandermanager / Leanadviseur
ZZP’er

“Het mooiste cadeau wat ik mezelf ook heb gegeven. Mooie inzichten voor mijzelf maar ook zeer bruikbare input voor mijn werk gekregen. Heel erg toepasbaar. Daarnaast een geweldige trainer die zeer enthousiast is en iedereen betrekt en in zijn/haar waarde laat!!”

Carmen Vermeer
Senior Beleidsmedewerker
Ministerie IenW

“Een fantastische week waarin je ambitieuze persoonlijke ontwikkelingsdoelen stelt én haalt onder bevlogen en professionele leiding van het team van SenSolid! Een intensief en afwisselend programma maakt dat je met vele ervaringen en inzichten vertrekt en je enthousiast maken om de NLP zowel zakelijk als privé direct in te zetten.”

Veelgestelde vragen

SenSolid is een CRKBO geregistreerde instelling en de diensten zijn vrijgesteld van BTW. Bedrijven en organisaties betalen een toeslag van 10%.

De NLP Practitioner opleidingen van SenSolid worden over het algemeen gegeven op Landgoed Stakenberg, op de Veluwe. Een prachtige locatie — midden in het land én in de natuur.

Woon je ver weg of wil je volledig genieten van de omgeving? Dan kun je via ons ook voordelig je overnachtingen (incl. ontbijt) laten boeken. Dit kun je aanvinken in het aanmeldingsformulier.

Nee, je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om het maximale uit de NLP Practitioner te halen — alleen een goede dosis leergierigheid, nieuwsgierigheid en enthousiasme. Het allerbelangrijkste is dat je open staat voor “outside the box” denken.

Soms kan het gebeuren dat je wegens omstandigheden een dag mist. Gelukkig zijn onze ervaren assistent trainers volledig beschikbaar om je helemaal bij te praten en met je te oefenen.

De NLP Practitioner is een investering in de kennis én in jezelf. In het kader van een Leven Lang Leren, mag je deze opleiding — zo vaak je wilt — kosteloos opnieuw volgen. Je enige investering is dan de arrangementskosten.

Heb je de opleiding ergens anders al gedaan én wil je ook onze aanpak ervaren? Neem dan contact op met ons team.

Je investering voor deze opleiding

Heb je vragen over de NLP Practitioner? Of wil je ontdekken wat deze opleiding nog meer te bieden heeft? Neem gerust contact met ons op.

Wil je meteen je NLP Master Practitioner ook al halen? Dan is de NLP Master Sprint voor jou!

NLP Practitioner

3195,-

 • NLP Practitioner opleiding
 • Werkboek + lesmateriaal
 • Hypnose Practitioner
 • Reiki First Degree
 • Uitgebreide lunches en diners
 • Onbeperkt koffie en thee
 • Ontspanningsmassage

NLP Master Sprint

6390,- 5885,-