Foto van Karel Knoester

Over Karel Knoester

 

Drs. Karel Knoester, is Master Coach en Directeur van SenSolid.

Karel is zijn loopbaan ooit binnen het onderwijs gestart en heeft vervolgens jaren ervaring opgedaan als (general) manager, bestuurder, ondernemer, consultant, trainer en coach. Karel is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (gedragswetenschappen) en heeft daarna diverse studies en seminars gevolgd bij toptrainers en coaches, zoals, Deepak Chopra, Tad James, John Overdurf & Julie Silverthorn, Anthony Robbins en David Shephard.

Hij is reeds vele jaren internationaal gecertificeerd Trainer in NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), Hypnosis en Hypnotherapy en is daarvoor opgeleid in Amerika en Engeland. Tevens geeft hij regelmatig trainingen als visiting-lecturer bij Stenden University of Applied Sciences, Windesheim University of Applied Sciences en de Rijksuniversiteit Groningen.

En tenslotte is hij -vanuit de gedachte 'je Leven Lang Leren'- PhD candidate aan de faculteit Gedrags- en Maatschappij- wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij zich bezig houdt met Transformatief Leren en zich verder verdiept in de effecten van (NLP) coaching op het gebied van (blijvende) verandering van gedrag en attitude.

Karel verzorgt sinds 1995 met hart en ziel
(individuele en groeps-) coaching en trainingen, die alle in het teken staan van veranderingsprocessen. In 1998 heeft hij Doorbraak Coaching in Nederland geïntroduceerd. Ook nu blijkt dit nog steeds een unieke en krachtige vorm om in 2 aaneengesloten dagen, blijvende veranderingen in gedrag en houding te realiseren. Al vanaf 2000 verzorgt hij NLP trainingen en opleidingen. Hij werkt daarbij regelmatig nauw samen met collega NLP trainers en coaches.

Daarnaast geeft hij korte motiverende en inspirerende presentaties of mini-workshops. Dit doet hij met veel enthousiasme onder  de titel: 'Hoeveel PK heb jij?' voor kleine (ca. 50 personen) en grotere groepen (ca. 500+ personen).

Karel is onder meer lid van de de Nederlandse Orde voor Beroeps Coaches (NOBCO), Nederlandse vereniging voor NLP (NVNLP), American Board of NLP (ABNLP), American Board of Hypnotherapy (ABH) en van Marshall Goldsmith Stakeholder Centered Coaching Asia & Europe (SCC-MG).

 

Je kunt Karel rechtstreeks mailen, naar: karel.knoester@sensolid.nl

naar boven