Testimonials

s

Wat anderen ervan vinden!

 

Over de presentatie/mini-workshop: 'Hoeveel PK heb jij?'....


"Door de presentatie 'Hoeveel PK heb jij?' van Karel ben ik bewuster geworden van mijn onbewuste. Hierdoor is het makkelijker om je denkwijze om te zetten in positiviteit. Zolang je bewust bent van je eigen kunnen is alles mogelijk.
Denk niet aan wat je "niet" wilt, maar juist aan wat je WEL wilt!

Karel weet een groep te boeien door deze bij de presentatie te betrekken en te laten voelen hoe het is om meer uit je zelf te halen."

Hanny K., Consultant

 

"Karel, Dank voor de geweldige positief inspirerende avond!"

Sietze Fokkema, AB Flexkracht

via Twitter

 

"Beste Karel, ik vond de hele avond goed en energiek!
Maar vooral jouw bijdrage met
'Hoeveel PK heb jij?' vond ik erg inspirerend. De combinatie van theorie afgewisseld met oefeningen om daadwerkelijk te ervaren wat je allemaal kan als je er maar in gelooft! 
De volgende dag was je in mijn team het gesprek van de dag. Zelfs mijn man mocht niet naar bed voordat hij al mijn verhalen had gehoord :-)"

Mascha L., Manager Corporate Account Unit

 

"Beste Karel, bedankt voor de inspirerende workshop 'Hoeveel PK heb jij?' Een echte energizer! "

Groetjes Saskia (met de score van 7 op muziekkennis)

 

"Beste Karel, bedankt voor de inspirerende sessie 'Hoeveel PK heb jij?' in Rotterdam!
Succes met het inspireren!"

Mark M., Vestigingsmanager

 

"Dag Karel, ik vond 'Hoeveel PK heb jij?' een hele inspirerende bijeenkomst in Roermond. Het was absoluut de moeite waard! Bedankt."

Miranda H., Vestigingsmanager

 

"Bedankt voor de sessie 'Hoeveel PK heb jij?' in Amsterdam! Was echt inspirerend... Misschien dat ik toch meer met NLP ga doen."

Lennert P., Senior Recruiter

 

"Hoi Karel, ik geniet nog steeds na, van je optreden met 'Hoeveel PK heb jij?' bij KPN.
Heerlijk om mensen, collega's, maar ook zelf, steeds meer bewust te (laten) worden van onze PK!
Graag tot de volgende keer!"

Ali Can Y., Leidinggevende

 

Over onze NLP Communicatie dagtraining....

 

"Een heel bijzondere dag! Prettige, niet te grote groep en de trainer is iemand die de stof op een enthousiaste en deskundige manier overbrengt. Daarnaast hebben we veel gelachen en heerlijk geluncht! Heel veel nieuwe inzichten opgedaan in 1 dag!"

Liesbeth Mulder-Heijmink

 

"Leerzaam en verhelderend. Je krijgt zoveel meer inzicht van je eigen capaciteiten!"

Bernadet Vroon

 

"Prettig en leerzaam en bewustwording van dat wat 'onder water'gebeurt. Deze NLP Communicatie dagtraining is voor iedereen aan te bevelen om (meer) inzicht te krijgen in wat communicatie en NLP met je doet en kan doen."

Hennie Boorsma

 

"Intensief en leerzaam. Ik raad deze dag aan omdat je NLP zowel privé als voor je werk kunt inzetten. Je komt het overal tegen en het is reuze interessant!"

Lydia de Vries

 

"Mooie kennismaking met theorie en kennis opdoen met NLP en communicatie. Praktische opdrachten en tips, waarmee je in de praktijk zo mee aan de slag kan."

Brigitte Bulloe

 

"Ik heb deze dag als zéér positief en leerzaam ervaren! Veel geleerd met een groep onbekende mensen. De technieken en het geleerde kun je zo in praktijk brengen. Direct toepasbaar!"

Sandra Dijkstra

 

"Waardevolle dag. Zeker de moeite waard! Ik was een onbeschreven blad en liet me verrassen. Alles was waardevol. Geeft voor mij een goede aanvulling voor mijn algemene en sprirituele ontwikkeling!"

Albert Tjoonk

 

"Het was een intensieve, inspirerende, verheldende, positieve en zinvolle dag! De mix van theorie en praktische oefeningen waren een mooie aanvulling voor ontwikkeling zowel op werk als persoonlijk gebied. Veel principes zijn praktisch toe te passen. Het helpt om 'oude' denkpatronen te veranderen via bewustwording."

Esther Holt-vd Wijk

Amb. Psych. Verpleegk.

 

"Positief. Met name herhaling van wat ik in eerdere trainingen heb gehad. Fijn om dat weer op te frissen. Mooi om te zien dat positief denken je meer kracht geeft. Prima dag om meerwaarde te halen uit je communicatie met anderen."

Lysbeth Kuipers

 

"Ik heb deze dag als een positieve informatieve dag ervaren, waarbij ik een mooi beeld heb gekregen van NLP. Een transparante introductie van NLP in een prettige sfeer en omgeving. Bedankt Karel!"

Hennie, Zelfstandig adviseur/ondernemer

 

"Enerverende dag! Programma goed samengesteld. 'Doe meer een beroep op je potentieel', is een zin die door mijn hoofd spookt. Ik heb ervaren met de oefening visualiseren, dat dit werkelijk mogelijk is! TOP dag!"

Arnold Dik

 

"Positief. Je leert jezelf beter kennen door deze dagtraining. Door de diverse oefeningen, kun je beter gebeurtenissen een plekje geven en merk je hoe snel je mensen kan beïnvloeden."

Michel Miedema

 

"Heel praktisch, heel goed, toepasbaar, goede uitleg, leuke oefeningen, professioneel. Je kan er echt wat mee!"

Alex B.

 

"Ik vind de 'NLP Communicatie dagtraining' informatief, leerzaam, interactief en de technieken praktisch toepasbaar. Veel gehad aan het geven en ontvangen van feedback, het doelen stellen en het effect van open vragen. Een goede introductie en een leuke start voor verdere verdieping!"

Titus Visser

 

"Interessante, leerzame en leuke dag! Heel goed voor een betere communicatie en te gebruiken voor je werk en privé!"

Jaap

 

"Veel nieuwe dingen geleerd en tot nieuwe inzichten gekomen mbt communicatie. Vooral veel gehad aan de non-verbale communicatie. Hoe belangrijk dit is en hoe dit overkomt op een ander. Je leert in één dag tools om te kunnen gebruiken in de praktijk."

Celeste

 

"Snel inzicht krijgen in eigen reacties! Inzicht in hoe gesprekken kunnen verlopen en eindelijk (een beetje)  inzicht in hoe NLP werkt."

Jeannette Dieters

 

"Zeer interessante dagtraining die je inzichten geeft hoe het algemene communicatie systeem werkt. Ik heb het meeste gehad aan het communicatie framework met de verschillende aspecten. Het geeft noodzakelijke basiskenis als mens. Je leert elkaar beter begrijpen. Kan de wereld Beter maken."

Ruben Mulder

 

"Erg leuke dagtraining. Zeer positief ervaren. Meeste gehad aan de theorie omtrent communiceren, je verplaatsen in de ander en omgaan met emoties! Informatief en nuttig in toekomstige gesprekken."

Gerard de Hoop

 

"De 'NLP Communicatie dagtraining' was een zeer prettige kennismaking met NLP en met Karel.

Zeer de moeite waard door vooral ook de praktische invulling."

Chantal, Coach

 

"Geweldige leerzame dag gehad met veel nieuwe informatie en met een goede dosis enthousiasme gebracht!"

Daniël Teunissen

 

"Prima en prettige manier van trainen. Meeste gehad aan de NLP uitleg en verfrissing van communicatie technieken. De 'NLP Communicatie dagtraining' is een goede basis voor communicatie en voor een eerste kennismaking met NLP!"

Kees en Johanna

 

"Snel, compact, kennismaken met NLP. Prettige docent/trainer met 'verhalen'. Gemakkelijk om naar te luisteren. Meeste gehad aan de benadering op oorzaak/gevolg of macht houden/slachtofferrol."

Betsy

 

"Positief, de dagtraining geeft inzicht in eigen denken en doen. Interessant en in een veilige setting."

Peggy

 

"Een breder inzicht gekregen hoe met communicatie om te gaan. Dat je door in gedachten je voorbereiden, een beter resultaat kan behalen. de 'NLP Communicatie dagtraining' geeft een goed beeld van wat er mogelijk is."

Hans

 

"Interessant, leerzaam en boeiend verteld! Ik heb ervaren dat NLP heel veel inhoudt en dat we op deze dag alvast een klein beetje ervan hebben kunnen 'proeven'. Veel praktijkvoorbeelden met uitleg en oefeningen. Ik raad deze dag aan, omdat NLP voor iedereen nuttig is en omdat het op een duidelijke en interssante manier wordt gebracht."

Janine

 

"Positief, informatief, ontspannend, duidelijk en overzichtelijk! Ik heb het meeste gehad aan de oefenstof, de voorbeelden en uitleg over het spiegelen en aan de oefening om 'even uit de situatie te stappen'. De technieken zijn interessant om te gaan toepassen en uit te proberen."

Tanja Oele

 

Over onze introductiecursus NLP voor Beginners....

 

"Ik heb deze 2-daagse als zeer positef, energiek en boeiend ervaren. Zelfontwikkeling op een zeer prettige en ontspannen manier. Ook heb ik ondervonden, dat je met relatief makkelijke dingen, jezelf kunt veranderen."

Remco Thiecke, Directeur Schoonmaakbedrijf Succlean B.V.

 

"Karel is een zeer ervaren trainer met veel kennis van zaken. Tijdens de 'Introductiecursus NLP voor Beginners' schakelt hij snel met de groep en past het programma aan waar nodig! Ook aan het persoonlijk gesprek over het maken van een keuze en hoe ik NLP daarbij kan inzetten heb ik veel aan gehad. Bedankt daarvoor!"

H. B. Sales medewerker

 

"De 'Introductiecursus NLP voor Beginners' is een hele goeie cursus waar ik heel veel aan heb. Deze 2 dagen waren heel waardevol over het denken en gedrag. Hier heb ik veel van geleerd. Dat er zo'n gezellige sfeer en vertrouwd gevoel gecreëerd wordt is heel prettig. Zeker een aanrader voor iedereen!"

Naomi, Sales medewerker

 

"De 'Introductiecursus NLP voor Beginners' is een prettige training die ik op veel punten kan toepassen. Omgeving en de kwaliteiten van de trainer erg prettig en effectief!"

Martin, N., Winkelmanager

 

"De 'Introductiecursus NLP voor Beginners' heb ik als een leuke, interactieve en laagdrempelige manier ervaren om kennis te maken met NLP. Ik heb het meest gehad aan de oefeningen en vooral het effect daarvan!"

Bernard B., docent

 

"Zeer verhelderend! Deze 2-daagse 'Introductiecursus NLP voor Beginners' heb ik zeer positief ervaren. Zeer leerzaam om in de keuken van NLP te kijken!"

A. G., Administratief medewerker

 

"Een bewustwording van en kennismaking met NLP. Kortom, een bewustwording van de mogelijkheden van je eigen onbewuste! Ik heb deze 2-daagse 'Introductiecursus NLP voor Beginners' als zeer positief ervaren en heb het meeste gehad aan de afwisseling theorie met "praktijk/voel"- ervaring."

C. M., afdeling Financiën

 

"Ik vind deze 2-daagse een leerzame ervaring. De tijd ging heel snel, ook al waren het lange dagen. Ik ga de komende tijd mijn inzichten verwerken; ik kan er weer tegenaan! Ik vind deze 'Introductiecursus NLP voor Beginners' een absolute aanrader voor iedereen die verder wil in zijn of haar carrière."

Ruben B. Regiomanager

 

"Het oefenen in deze 2 positieve dagen heeft goed geholpen bij de bewustwording, en... tegelijkertijd veel stof tot nadenken gegeven. Deze 'Introductiecursus NLP voor Beginners' zet je aan tot nadenken! Van sommige technieken zou ik best meer willen weten. Wellicht een reden om er een vervolg aan te geven."

Bas M., Projectleider

 

"De 'Introductiecursus NLP voor Beginners' is prettig, intensief, gezellig, zeer leerzaam en een verlossing! Aan een aantal oefeningen/basistechnieken heb ik heel veel gehad."

Diana, Sales medewerker

 

"De 'Introductiecursus NLP voor Beginners' Leerzaam, duidelijk en een goede basis voor het begrijpen wat NLP inhoudt."

Adrie A., afdeling ICT

 

"Positief, erg interessant en wellicht aanleiding om verder te gaan met NLP. Ik vind de 'Introductiecursus NLP voor Beginners' een waardevolle introductie in NLP. Dit smaakt naar meer!

R. B. Winkelmanager

 

"Ik vind de 'Introductiecursus NLP voor Beginners' heel erg nuttig. Mijn doel is bijgesteld . Het is nu realistischer, concreter en meer hanteerbaar en ik kan nu meer relativeren. Aan de oefeningen heb ik het meeste gehad en ik leer nu mijn "cadeautjes" in de praktijk te brengen!"

Gonda, medewerker Klantencontact

 

Ik heb deze 2-daagse 'Introductiecursus NLP voor Beginners' als nuttig én plezierig ervaren. Kennismaken met NLP was het doel en dat is goed gelukt. Dit is een goede "snuffelstage" voor NLP!"

Kees A., studiebegeleider

 

Over onze Opleiding NLP Practitioner (Plus)....

 

"Karel heeft mij een handleiding gegeven, hoe mijn brein functioneert en dat ik kan vertrouwen op mijn onbewuste. In het dagelijkse leven zowel zakelijk als privé ervaar ik de voordelen van de NLP Practitioner Plus & Coaching opleiding. Karel is een uitstekende trainer die op het juiste moment op mijn pad kwam. Hij creëert een fijne omgeving waarin ik (tenminste) in een ontspannen ontvankelijke manier veel kennis heb opgedaan. Daarnaast wordt in deze opleiding ook veel geoefend met de medecursisten, waardoor je sneller leert de methodieken toe te passen op jezelf als op een ander. Ook vond ik de Reiki en Hypnotherapie erg leerzaam en interessant. Ik zou iedereen die wakker wil worden en zich persoonlijk wil ontwikkelen deze training aanraden! Als ik ooit mijn NLP Master Practitioner ga doen, dan zal ik bij Karel aankloppen.
Ik ben zeer dankbaar dat ik deze opleiding heb kunnen volgen."

PJ de Vlugt, Coach

Waardering via Springest: 10 op schaal van 10

 

"De opleiding NLP Practitioner Plus & Coaching heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven, en geleerd hoe ik meer uit mijzelf kan halen. De technieken die aan bod komen hebben mij veel geleerd over menselijk gedrag en gedachten, en hoe je daarin kunt meegaan. Persoonlijk heb ik meer inzicht in mijzelf gekregen, en hoe ik in mijn omgeving sta: met name hoe ik mij (en mijn omgeving) positief kan beïnvloeden. Ook heb ik mogen kijken binnen de onbegrensde mogelijkheden van het onbewuste. Ik kan garanderen dat iedereen die deze cursus volgt, aan het eind sterker in het leven staat!"

Jasper Knoester,

Waardering via Springest: 10 op schaal van 10

 

"De opleiding van SenSolid was voor mij een “eye opener’. Het bracht zoveel duidelijkheid in het menselijk handelen naar voren en het heeft mij meer inzichten gegeven in het communicatie proces op zowel verbaal, non-verbaal als onbewust niveau. Het heeft mij (nog) meer handvaten gegeven om nog sterker in het leven te staan en anderen te kunnen helpen dit ook te bereiken. De manier waarop Karel dit overbracht en deed was zeer professioneel en leuk. Echt een aanrader voor iedereen om dit te gaan volgen bij Karel Knoester. Wanneer ik mijn NLP Master Practitioner ga doen weet ik al bij wie ik zal aankloppen: SENSOLID!"

Jersey Hellemun, CEO, Founder & Owner JO Entertainment

Waardering via Springest: 10 op schaal van 10

 

 

"Tijdens de training heb ik veel geleerd. Niet alleen de theorie en technieken, maar ook veel over mijzelf. De training werd ook leuk en vol energie gegeven door Karel Knoester, waardoor ik misschien wel onbewust gemotiveerd werd om nog meer te leren en te doen. Elk stukje theorie had een interessante oefening die we in kleine groepjes konden uitvoeren zodat we meteen het resultaat van de technieken konden zien. Ook de omgeving waar de training werd gehouden zorgde voor veel rust. In z'n geheel is het gewoon een heel nuttige ervaring geweest voor mij. Je zult blij verrast zijn waartoe je in staat bent!"

David Hopgood, Software Developer

Waardering via Springest: 10 op schaal van 10

 

"Een jaar na het afronden van de opleiding NLP Practitioner Plus bij SENSOLID merk ik steeds meer voordelen die deze opleiding mij heeft gebracht. De afwisseling in de avonduren van het Plus gedeelte van Hypnotherapie en Reiki waren een verrijking van het totaal. Door het enthousiasme en de vakkundigheid van Karel is de aangereikte leerstof op een blijvende wijze bij mij “geankerd”. Samen met de medestudenten hebben we in de studie periode veel van en met elkaar geleerd. Door veel praktische oefeningen in combinatie met een helder en duidelijke studie map is deze NLP opleiding van SenSolid een echte aanrader. Ik wil dan ook ieder die meer uit zich zelf wil halen deze NLP Practitioner Plus & Coaching opleiding van harte aanraden."

Karin Smith, Spirituele Praktijk

Waardering via Springest: 9 op schaal van 10

 

 

"Ondanks dat de kaart niet van het gebied was. Is het een mooie reis geworden. Veel luikjes bewust en ook onbewust zijn open gemaakt of vanzelf open gegaan. Soms was er een Aha-Erlebnis waarbij de puzzelstukjes als een kaart ineen vielen. En er een gebied opeens op de kaart verscheen wat er wel was maar niet werd gezien."

Rob van Iperen, Projectmanager

Waardering via Springest: 9 op schaal van 10

 

 

"Ik heb veel over mezelf geleerd, met name over mijn onbewust handelingsrepertoire in relatie tot mijn omgeving. De sfeer waarin de cursus plaatsvond was altijd relaxed, respectvol en inspirerend. Ik overweeg zeker een vervolg."

Bouwe van der Steeg, docent

Waardering via Springest: 8 op schaal van 10

 

"Karel Knoester (Sensolid): Een trainer die je veel meer mee geeft dan wat er in de boeken wordt verteld. Rustig, hoog niveau, heel goed in de begeleiding, goede locatie, goede organisatie!!!!

Voor mij was de opleiding een openbaring in het bewust worden van het onbewuste, sterker worden in mijn eigen kunnen, mijn eigen geloof."

Herman Bakker, Werkleider en Coach

Waardering via Springest: 8 op schaal van 10

 

"De opleiding 'NLP Practitioner' is inspirerend op een veilige, uitnodigende wijze! Ik voel me thuis in de groep en NLP is een fijne vorm voor mij. De opleiding heeft me nieuwsgierig gemaakt naar wat er nog meer mogelijk is met en in mezelf. Het heeft me nu al gebracht dat ik gemakkelijker in contact ben/kom met m'n onderbewuste. M'n onderbewuste is een bron van energie, kennis, vaardigheden en kracht!"

Ellen B., Directeur HR

 

"Ontwikkeling is soms abstract wanneer je het wilt vormgeven. De opleiding 'NLP Practitioner' is een prachtig tool om je ontwikkeling automatisch vorm te geven, zonder dat je er bewust bij stilstaat."

Rob van B., Corporate Director

 

"De opleiding 'NLP Practitioner Plus' is een hele fijne leerzame opleiding waar ik in mijn verdere leven heel veel aan zal hebben. Ik ben mijzelf beter gaan leren kennen en begrijpen en weet nu ook dat ik vooral op mijn onbewuste kan vertrouwen!"

Marieke B., medewerker Klantenservice

 

"Wat ik als positief heb ervaren tijdens de opleiding 'NLP Practitioner', is jullie persoonlijke benadering. In deze training is ruimte (en dat geven jullie) voor iedereen met zijn eigen insteek. De sfeer heb ik als zeer positief, open, prettig en vertrouwd ervaren. De NLP training heeft mij meer inzichten gegeven over hoe ik handel. Tijdens de training al oefeningen gedaan (geleerd) om van minder positieve eigenschappen/handelingen afscheid te nemen. Het heeft mij tools gegeven om zowel zelf als de ander te ondersteunen bij veranderen. Al met al een zeer effectieve/intensieve training voor persoonlijke groei. Met als voordeel dat het na de training niet stopt en jezelf met alle nieuwe inzichten/tools blijft verder ontwikkelen (Bedankt onbewuste!!!).

Ingrid v. O., manager

 

"Na heel wat cursussen op gebied van persoonlijke groei en maanden psychotherapie, is het met deze opleiding 'NLP Practitioner Plus' eindelijk gelukt om echt veranderingen tot stand te brengen! Ik wil jullie bedanken voor de belangrijke bijdrage die jullie hebben geleverd aan mijn persoonlijke groei. De betrokkenheid en de hoge mate van sensitiviteit waarmee jullie deze opleiding geven, vind ik heel prettig."

Sandra de B.,

 

"De opleiding 'NLP Practitioner' is een prima opleiding met veel beweging, vele leermomenten en daaraan gekoppeld groeistuipen. Een geweldige aanzet om te groeien, om verdere bewustwording van mezelf kans te geven. Om daar waar linken liggen, NLP aspecten in praktisch handelen om te zetten. Een opleiding met verrassingen, ontdekkingen en nieuwe ervaringen. Van familie- en organisatie opstellingen tot hypnotherapie en werken met energie...
Veel heb ik gekregen. Lydia en Karel bedankt voor jullie leiding en begeleiding. Het was me een groot genoegen hier met jullie te zijn."

Jan de H., senior manager

 

"Zowel in een toekomstige (huidige) loopbaan, als in je privéleven, is de opleiding 'NLP Practitioner' uitermate effectief. Het leren aanspreken van je onbewuste was en is voor mij in communicatie zeer belangrijk gebleken. De ratio overheerste bij mij vaak over mijn (uitstekend) ontwikkelde intuïtie. Ik weet nu dat ik veel meer op mijn onbewuste kan vertrouwen."

Dank je Karel, dank je Lydia. Ik ga verrijkt verder!"

Ingeline R., Zelfstandig Ondernemer

 

"De opleiding 'NLP Practitioner Plus' is een prachtige training, waarin zowel structuur (theorie) als doen (vaardigheden) goed in balans zijn. Dag + avondsessies zijn helemaal goed en de overdracht duidelijk en plezierig. Jullie zijn als trainers goed op elkaar afgestemd. Ik vind jullie een mooi, harmonieus en complementair duo! Dank voor de nieuwe inzichten!"

Karen H., HR manager

 

"Het was prettig dat de opleiding 'NLP Practitioner Plus' in een rustige, ontspannen sfeer werd gegeven, waarbij wij op ons gemak werden gesteld. Ik vond de kwaliteit en de zuiverheid van de training zeer hoog! Jullie manier van aanpak vond ik erg inspirerend en vind jullie samen een goed duo! NLP gaat verder dan alleen de techniek. Het is niet alleen een kunstje, maar een manier van in 't leven staan. 1 + 1 = 3 De som is meer dan de delen. Dat naast de NLP ook de familie- en organisatieopstelling en de hypno(therapie) er is, heeft en geeft een enorme meerwaarde! Lydia en Karel bedankt!"

David, mede-eigenaar zorgboerderij.

 

"De training en theorieën hebben mij persoonlijk enorm geholpen. Vooral om nieuwe inzichten te krijgen in mezelf. Hierdoor ben ik nog meer in staat om dingen in mijn leven te verbeteren. Super, fantastisch en... Bedankt!"

Michael M., Projectleider

 

 

Over onze Intensieve Opleiding NLP Practitioner Plus & Coaching....

 

"Fantastische acht dagen gehad. Veel geleerd en ervaren. Karel gaf veel demonstraties en zorgde voor een goede energie. Fantastische locatie midden in het bos en vlakbij de hei. En nu, thuis, de puntjes op de i zetten door de theorie en de methodieken nogmaals rustig door te nemen. Want turbo was echt turbo. Ik ga de methodieken zeker gebruiken in mijn praktijk."

Drs. Dicky IJbema, Coach en Interim Manager

Waardering via Springest: 9 op schaal van 10

 

"Karel Knoester is een toptrainer! Zoveel geduld en wijsheid in één mens. Bovendien was de NLP-training inhoudelijk erg goed op niveau en heeft het mij in een heel korte tijd mijn persoonlijke ontwikkeling een enorme boost gegeven."

Sanneke Kats, Consultant

Waardering via Springest: 10 op schaal van 10

 

"Zeer intensief 8 dagen maar voelde zeer relaxed. Mooie combinatie dag en avond programma. Karel weet je te raken met zijn rust, advies en solide training/coaching.technieken. Acht bijzondere dagen. Mooie locatie in de natuur. Smaakt naar meer. Masters?

Peter Fisscher

Waardering via Springest: 10 op schaal van 10

 

"Onder leiding van deze fijne, zeer ervaren en vakkundige trainer, Karel Knoester, de 8-daagse TURBO opleiding NLP Practitioner Plus & Coaching ervaren. Om nooit te vergeten :-). Mooie oefenstof, erg leerzaam, vele nieuwe inzichten, en dus zeer waardevol. Wél intensief. Voordeel van deze turbo uitvoering is dat je de hele week met dezelfde groep cursisten optrekt, waardoor je geen tijd verliest aan "opnieuw wennen en ervaringen uitwisselen" en dus ook een mooie band met elkaar opbouwt. Hierdoor kun je je echt laten zien! Het cursusmateriaal is compleet en zag er goed uit. De locatie was zeer inspirerend! Al met al een aanrader, als je overweegt om een NLP Practitioner opleiding te gaan doen!"

Tjitske van der Laan

Waardering via Springest: 10 op schaal van 10

 

"De Turbo NLP Practitioner Plus opleiding kwam op het juiste moment in mijn leven. 8 dagen lang met een geweldige groep mensen en onder de vakkundige en enthousiaste (bege)leiding van Karel, heel veel nieuwe inzichten gekregen en technieken geleerd om zowel privé als in werk verder mee aan de slag te kunnen! Een aanrader!"

Esther v.d. Wijk, Psychiatrisch Verpleegkundige

Waardering via Springest: 10 op schaal van 10

 

"Een intensief maar geweldig programma met 2 extra modules (Hypnose & Hypnotherapie en Reiki 1) die een heel mooie aanvulling vormen. Dit alles onder zeer professionele en deskundige begeleiding van Karel Knoester!"

Harry Lammers, Interim Manager

Waardering via Springest: 10 op schaal van 10

 

Over onze Opleiding NLP Master Practitioner (Plus)....

 

"De technieken die ik heb geleerd tijdens de NLP Practitioner en Master Practitioner zijn zeer zinvol en leerzaam geweest. De opleiding helpt om de communicatie op bewust en onbewust vlak sterk te verbeteren en je wereldbeeld positief te beïnvloeden. De technieken helpen mij om meer mogelijkheden te benutten en hebben mijn waarnemingsvermogen en communicatie een boost gegeven. Karel heeft veel ervaring met trainingen, communicatietechnieken en interventies en dat merk je. De rustige, duidelijke en professionele uitleg maar ook de technieken die hij je leert hebben mij in ieder geval veel gebracht. Absoluut een aanrader!"

Rob Winter

Waardering via Springest: 10 op schaal van 10

 

"Het begon voor mij in 2008. Ik was altijd druk met het werk bezig en had weinig aandacht voor wie ik was en was gefocust op het werk. Ik had net een training afgerond. Dit was een Projectmanagement training die niet alleen op de harde kant maar ook op de soft skills trainde. Dit gaf mij al een andere kijk op de wereld. Tijdens een van mijn Bila’s met mijn manager, hadden we het over mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik was opzoek geweest naar een training die hierop aansloot kwam ik uit bij NLP. Ik bracht dit voorzichtig bij mijn manager die gelijk enthousiast reageerde en mij fiat gaf om hierheen te gaan. De trainingen die daarna volgde vanuit NLP hebben vele luikjes en inzichten geopend."

Rob van Iperen, Projectmanager

Waardering via Springest: 10 op schaal van 10

 

"Karel heeft het vermogen om alle NLP technieken op een pakkende wijze over te brengen met gevoel voor het individu. De NLP opleidingen (Practitioner en Master Practitioner Plus) zijn zeker een aanrader om je persoonlijke effectiviteit te verbeteren en helpen je makkelijker met uitdagingen om te gaan."

Wilma D., Adjunct Directeur

 

"Ik vond de NLP opleidingen (Practitioner en Master Practitioner) zeer prettig en in een veilige werkomgeving was het prettig werken met jullie. Jullie hadden veel zorg voor de groep en voor het individu. Van veel zaken (onbewust gedrag) ben ik met het behalen van mijn doelstelling bewust bekwaam en zelfs op sommige fronten onbewust bekwaam geworden. TOP!!!"

Alfred L., manager

 

"Karel & Lydia, Wat heb ik toch veel geleerd en mooie ervaringen met jullie gedeeld. Jullie zijn steengoed! Aanpak, persoonlijke aandacht; het was weer top!

Deze opleidingen (NLP Practitioner en NLP Master Practitioner Plus) gingen alle grenzen voorbij!"

Veroon R.

 

"De trainers hebben ieder hun eigen manieren en kwaliteiten. Lydia heeft een enorme kennis van zaken en is zeer betrokken. Karel weet door zijn kennis en humor de theorie sprekend en pakkend te maken. Ik heb zowel aan de 'NLP Practitioner' als aan de 'NLP Master Practitioner' erg veel gehad."

Albert K., manager P & O.

 

"Bedankt voor jullie professionaliteit bij de 'NLP Practitioner en de 'NLP Master Practitioner' en jullie integriteit en zeker ook de passie, want dat inspireert mij. Bedankt!"

Adriaan van E., sectormanager

 

Over onze Intensieve Opleiding NLP Master Practitioner Plus & Master Coach....

 

 

Over onze training Pakkend Presenteren vanuit Persoonlijke Kracht....

 

"Karel kan de stof en voorbeelden "Pakkend" overbrengen! De leerpunten pas ik meteen toe in mijn eigen presentaties. Leuke training en héél leerzaam. Ik zou nog wel graag een extra dag willen!"

Tim

 

"Goed presenteren is nog niet zo gemakkelijk, maar de training 'Pakkend Presenteren vanuit Persoonlijke Kracht' geeft veel handvatten hoe het makkelijker en leuker wordt....Ik waardeer deze training met een 9!"

Bob Daamen

 

"De training 'Pakkend Presenteren vanuit Persoonlijke Kracht' heeft me uitermate geboeid. Voor zover ik me kan herinneren is dit voor mij de eerste cursus geweest, waarbij ik geen enkele inzinking m.b.t. concentratie heb gehad. Dit is in de eerste plaats een compliment aan jou, Karel en tevens aan de groep. Gezamenlijk hebben we een sfeer gecreëerd tijdens de 3 cursusdagen die ik als zeer aangenaam en leerzaam heb ervaren. Tijdens de cursus werd meer geleerd als techniek, handvatten of kunstjes. Ik sluit me helemaal aan bij de opmerking: 'Dit gaat de techniek ver voorbij…' Kortom: Pakkend? Zonder meer. Presenteren? En alles eromheen. Persoonlijke Kracht? Ik heb zelf geleerd om dingen te verwoorden en te herkennen die ik voorheen gewoon deed."

Luc S., Beheer Infrastructuur

 

"De training 'Pakkend Presenteren vanuit Persoonlijke Kracht' is inspirerend, zowel qua inhoud en cursusleider. Ik heb veel geleerd in een gezellige en ontspannen sfeer. Er is stof genoeg om mee te oefenen. Zelf heb ik het gevoel dat ik verbeterd ben (op het gebied van presenteren)!"

Anouk v. R., Afdeling Innovatie

 

"Zeer inspirerend! Deze training 'Pakkend Presenteren vanuit Persoonlijke Kracht' helpt mij bij het verbeteren van mijn presentaties, én... is ook zeker een catalysator voor persoonlijke verandering. Kortom: dankzij deze cursus kan ik mijn presentaties verbeteren en werk ik tegelijkertijd aan persoonlijke groei. Ik waardeer de training op een schaal van 0 - 10, met een 9!"

Janice

 

"Eigenlijk zou iedereen die wel eens een presentatie geeft deze training 'Pakkend Presenteren vanuit Persoonlijke Kracht' moeten volgen! Interessante combinatie van praktische tips en achterliggende theorieën. Karel is een vakman met veel ervaring!"

Dirk Jan

 

"Ik heb deze training 'Pakkend Presenteren vanuit Persoonlijke Kracht' als zeer leerzaam ervaren. Veel handvatten ontvangen en meer zelfvertrouwen gekregen. Ga niet uit van wat was, vertrouw op je gevoel en sta open voor iets nieuws!"

Rob S.

 

"De training 'Pakkend Presenteren vanuit Persoonlijke Kracht' is verrassend! Eigenlijk spelenderwijs heel veel info gekregen, oefeningen kunnen doen, dingen ondervinden en zo inzichten verkrijgen. De trainer (Karel) vind ik prettig, energiek en inspirerend zonder overdrijven, mooi in balans."

Cor v. B.

 

"De training 'Pakkend Presenteren vanuit Persoonlijke Kracht' is precies wat ik zocht. Het heeft invulling gegeven aan de hiaten die ik had in mijn presentatie skills, door verbindeingen te leggen met mijn persoonlijke kracht. Om die te kunnen ervaren was het wel noodzakelijk uit mijn comfort zone te komen en dat was uitdagend. Ik heb het meeste gehad aan nieuw inzicht in alle aspecten, die bijdragen aan 'totaalcommunicatie'. Ik waardeer de training met een 9!"

Pieter Anton S.

 

"Deze training 'Pakkend Presenteren vanuit Persoonlijke Kracht' heeft mij echt gebracht wat ik zocht. Dit kan ik echt gaan gebruiken in mijn werk en privé en voor een mogelijke toekomstige boekpresentatie aan een uitgever. Geweldige trainer. Had geen betere kunnen bedenken voor deze training. "

Benjamín Núñez Reyero

 

"Zeer positief over de training 'Pakkend Presenteren vanuit Persoonlijke Kracht'! Ik was onzeker met presenteren en nu weet ik dat dit onterecht was. De trainer (Karel) vind ik "Pakkend" en ik waardeer deze training met een 8."

Marcel van Lom

 

"Ontzettend informatief en zeker aan te raden voor collega's op iedere laag binnen de organisatie. Deze training 'Pakkend Presenteren vanuit Persoonlijke Kracht' verbreedt je horizon en wellicht 'soms' beperkte inzicht op dagelijks gang van zaken/werkzaamheden. Zorgt bovenal voor het 'treden' uit de comfort zone!"

Jeroen K., Engineer

 

"De training 'Pakkend Presenteren vanuit Persoonlijke Kracht' is nuttig voor iedereen die (af en toe) een presentatie moet geven en denkt dat dit nog beter kan. Karel levert "het gereedschap" om echt een verbetering te maken op het presentatie vlak!"

Mieke G.

 

"Goed om te ervaren dat ik vanuit mijn passie beter kan presenteren!Ik heb inzichtelijk gekregen dat anderen ook vanuit hun perspectief gelijk kunnen hebben. Qua opbouw van de training 'Pakkend Presenteren vanuit Persoonlijke Kracht', zijn 3 gespreide dagen goed om zo tussen de dagen door ook je 'leerstof' toe te passen in de praktijk. Kortom, een zeer geschikte opleiding voor het bewust worden van je eigen presentatie skills!"

Frank V., Projectleider

 

"Gun jezelf de kans om over je presentatie angst heen te stappen. Je realiseert het je misschien niet, maar ook jij hebt alles in huis om een fantastische presentatie te geven! Wees niet bang voor het onbekende: het voelde nog nooit zo goed om buiten je comfort-zone te stappen!"

Jan-Fokke S., Interne Coach

 

"Kort en bondig: Karel, je hebt: 'Pakkend laten ervaren dat presenteren goed voelt!' Ik vind de training 'Pakkend Presenteren vanuit Persoonlijke Kracht' een prachtige praktische onderbouwing vanuit NLP, met een zeer natuurlijke opbouw!"

Johan V., Ondernemer

 

"De training 'Pakkend Presenteren vanuit Persoonlijke Kracht' is verfrissend en opfrissend. Spiegelend en zelfbeeldend. Praktisch en toepasbaar (voor meerdere doeleinden dan alleen presenteren).
Karel, ik heb genoten van je beeldende deskundigheid!"

Marina M., Afdeling Communicatie

 

"Erg leuk om weer eens zélf een training te volgen. Ik heb van 'Pakkend Presenteren vanuit Persoonlijke Kracht' genoten! Trainer Karel Knoester creëert een veilig 'oefenveldje' waarop je aan je presentatievaardigheden kunt werken. Hij geeft 'basics', daagt uit, laat je je grenzen verleggen, maakt interessante verbindingen met NLP en heeft mij daar als betrekkelijk ervaren spreker, nog heel wat eye-openers meegegeven. Karel laat je. ook tussen de trainingsdagen door en na afloop, anders kijken naar presentaties van jezelf, van anderen en laat je -niet in de laatste plaats- anders omgaan met kritiek."

Marjan v.d. A., Managing Director

 

"Heel pakkend en enthousiaste trainer, met oog voor detail en voor iedere cursist aandacht. Karel traint je op een manier dat je 't beste uit jezelf haalt, dat je durft! Deze training 'Pakkend Presenteren vanuit Persoonlijke Kracht' draagt bij aan veel meer zelfvertrouwen."

Mieke P.

 

"Bij presentaties ben ik nu zelfverzekerder en heb ik een betere houding (ben ik me nu bewust van geworden). Ik heb veel gehad aan het geven en ontvangen van feedback. Bedankt voor het veilige gevoel. Kortom, deze training 'Pakkend Presenteren vanuit Persoonlijke Kracht'  zouden veel meer mensen moeten doen!"

Cindy P.

 

"Prettige, zeer leerzame training. Door de 3 cursusdagen heb ik veel plezier gekregen in presenteren en heb angst en onzekerheid overwonnen. Ga hier zeker meer mee doen in de toekomst. Ik heb de training 'Pakkend Presenteren vanuit Persoonlijke Kracht' ook als 'Prettig Pakkend' ervaren. Omgeving, trainer en een leuke groep hebben hier ook aan bijgedragen."

Elly S.

 

"De training 'Pakkend Presenteren vanuit Persoonlijke Kracht' is een hele leuke cursus. Veel geleerd, vooral ook over mezelf! De juiste keuze gemaakt door deze cursus te kiezen (cursusbeschrijving spreekt zeer aan en komt ook terug in de cursus). Ik heb de cursus ook al aanbevolen bij collega's en zal dat zeker blijven doen. Heel erg bedankt voor de cursus!"

Harald L.

 

"De training 'Pakkend Presenteren vanuit Persoonlijke Kracht'. Krachtig!! Ja!! Zeer waardevolle inzichten opgedaan. Karel is rustig, helpt je!
Drie dagen is mooi. Er is tijd tussendoor om alles op je in te laten werken. Hartelijk dank. Ik heb er veel energie van gekregen! Alle goeds voor jou en je familie."

Daniëlle B., Teammanager

 

"Ik heb geleerd dat er veel technieken zijn naast woorden die je kunt gebruiken om gemakkelijker en beter te presenteren. Uiteindelijk heb ik geleerd dat het belangrijk is vooral jezelf te blijven tijdens het presenteren. En bovenal: belangrijk is dat ik onbewust bewuster ben geworden van mijn eigen mogelijkheden."

Atse N., Directeur

 

"Ik vind de training 'Pakkend Presenteren vanuit Persoonlijke Kracht' absoluut een aanrader voor mensen die echt aan zichzelf willen werken. Je moet wat van jezelf durven geven en deels de "diepte" in durven gaan. Als je louter een trucje wilt, kun je dus beter een andere cursus volgen."

Pieter v. H, manager

 

"De training biedt volop de mogelijkheid en de tijd om naar jezelf te kijken en zodoende ontdekkingen te doen van reacties/houdingen, waar je normaal aan voorbij gaat. Ik heb de training als verhelderend ervaren, goed voor de focus bij presentaties."

Harriët A., General Manager

 

"De presentatie door Karel heb ik zeer prettig ervaren. De manieren van uitleggen, feedback geven, "lesgeven", waren voor mij duidelijk en inspirerend. De opbouw van de cursus, de schakeling naar het dagelijkse en zoals Karel iedereen aanmoedigt. Kortom, veel geleerd! Dank je wel."

Carla B.

 

"Je merkt dat je echt niet de enige bent met zenuwen... In de training leer je daarmee om te gaan. Hoe bereid je je voor, hoe ga je om met negatieve (voor)gevoelens, etc. Daarbij vergroot de training je zelfinzicht en leer je negatieve patronen t.o.v. presenteren, om te buigen in persoonlijke kracht."

Paul B., Zelfstandig Ondernemer

 

"Erg goede training, waarbij met name de innerlijke kracht van jezelf positief wordt gebruikt om een sterkere presentator te worden. Goede verhouding in denken en doen, humor en serieusheid, theorie en praktijk.
Dank je wel, Karel!"

Menno M., Unitmanager

 

Over coaching...

 

"Tijdens deze coaching heb ik veel belemmeringen en negatieve emoties van me af kunnen schudden. Weer geluk en vertrouwen kunnen ervaren om hiermee zelfbewust mijn eigen pad te kunnen volgen. Karel is een bijzondere en integere man waar je echt je vertrouwen in kunt leggen tijdens zo'n persoonlijk traject."

A. Kraster

Waardering via Springest: 9 op schaal van 10

 

"Ik zat vast met mijzelf en was op zoek naar antwoorden. Ik kende Karel van de NLP training en kwam in gesprek met hem over Doorbraak Coaching. Dit sloot aan bij mijn zoektocht naar antwoorden. De 1 op 1 sessies waren intens én gaven een duidelijk beeld en hebben de vragen beantwoord waar ik naar op zoek was!"

Rob van Iperen, Projectmanager

Waardering via Springest: 8 op schaal van 10

 

"Langs deze weg wil ik je heel hartelijk danken voor de 2 dagen Doorbraak Coaching in Elspeet. Ik kijk er met een warm en zeer bijzonder gevoel op terug. Zo fijn dat ik dit heb mogen meemaken en beleven.

Ik merk ook echt dingen die ik nu anders benader, dat ik milder ben en vertrouwen voel; wat is dat fijn om te ervaren!

Ik maak heel graag gebruik van de terugkomsessies."

Janneke F., Marketing Manager

 

"Alles ok. Ik heb veel aan de Doorbraak Coaching gehad en krijg veel positieve opmerkingen om mij heen! Ben doende mijn agenda naar mijn hand te zetten. Doe aan fitness en werk aan het elimineren van vermoeidheid..."

Ron v.d. G., Directeur

 

"Toevallig heb ik twee dagen geleden nog over je gesproken in het nieuwe MT waar ik nu deel uit maak. Ik besprak toen de enorm positieve ervaring en positieve bijdrage van de door jou verzorgde Doorbraak Coaching op mijn leven :)
Ik ben mijn hart gaan volgen en ben wat met mijn passie gaan doen. En het voelt goed. Ik werk nu meer vanuit mezelf dan ooit te voren."

Janet V., HR Manager