Inspirerend & Coachend Leiderschap

Meesterschap in Eigen Ontwikkeling

 

Voor wie bestemd?

Voor jou, als leidinggevende, die op een inspirerende wijze wil werken aan jezelf en aan je coachende en leidinggevende kwaliteiten. Deze training wordt uitsluitend als een maatwerktraject incompany verzorgd.

Wat is het resultaat?

Na dit traject heb jij (en hebben je collega's) méér inzicht verkregen in wat inspirerend & coachend leiden inhoudt en hoe je dit in je dagelijkse praktijk vorm en inhoud kunt geven. Ook krijg je als deelnemer een scala aan praktische handvatten aangereikt om je verder te ontwikkelen in leiderschap en verder te groeien als persoon.

Introductie

Het traject 'Inspirerend & Coachend Leiden', start met een 2-daagse training voor de gehele groep. Daarna wordt de groep opgesplitst in subgroepen van elk 4 deelnemers voor Geleide Intervisie (ochtend en middag groep). Tenslotte wordt de training weer na ca. 5 maanden met de gehele groep afgesloten.

Wat is de inhoud?

In de 2-daagse groepstraining wordt plenair en in kleine groepen gewerkt. De thema's worden in nauw overleg samen bepaald. Daarnaast kan gedacht worden aan:

  • Waar sta je voor en aan welke kant sta je: Oorzaak of Gevolg?
  • Wat zijn jouw kernwaarden en welk gedrag hoort daarbij?
  • De integrale aanpak in relatie tot Missie, Strategie en Cultuur
  • Waar ligt je Passie, door wie wordt jij geïnspireerd en hoe inspireer jij anderen?
  • Vertrouwen winnen en krijgen
  • Communicatie, coachen en beïnvloeden
  • De invloed van waarden en overtuigingen op gedrag en houding
  • Wat is de echte vraag achter de vraag? De kracht van vragen stellen zonder te oordelen.

Via de methode "constructief confronteren", kom je los van (vastgeroeste) denk- en gedragspatronen en sta je open voor verandering.

Hoe is de werkwijze?

Dit traject start met een 2-daagse groepstraining met minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers. Hierna wordt de groep opgesplitst in sub-groepen van elk 4 deelnemers, waarin Geleide Intervisie plaats heeft. Daarna wordt het traject weer plenair afgesloten. De Afsluiting staat in het teken van persoonlijke presentaties. 

 

Wat is de doorlooptijd?

Dit traject duurt circa 6 maanden en wordt uitsluitend incompany verzorgd.

Welke voorkennis is nodig?

Het trainingsniveau is op MBO+/HBO.

 

Overige informatie

In dit programma wordt een 2-daagse plenaire workshop/training, gekoppeld aan geleide intervisie, waarbij essentiële aspecten van inspirerend en coachend leidinggeven aan een team, werken vanuit persoonlijke kracht, communicatie, presentatie, beïnvloeden en begeleiden van veranderingen de rode draad vormen. Bij aanmelding vindt een telefonische intake of E-consult plaats, voor een eerste inventarisatie van de persoonlijke doelstellingen en verwachtingen.

Na ca. een half jaar wordt opnieuw contact opgenomen voor een persoonlijke terugblik en evaluatie. Dit gebeurt eveneens telefonisch of via E-consult.

Investering

Je investering voor deze opleiding bedraagt: € 1.500,00

per deelnemer

(inclusief koffie/thee/ijswater, lunches en diner, lesmateriaal, overnachting met ontbijt)

 

 

Voor zakelijke klanten komt hier nog BTW bij.

NB: Ook de Belastingdienst stimuleert je studie en je verdere ontwikkeling door extra aftrekmogelijkheden. Kijk hier voor verdere informatie.

 

Planning

Aangezien dit een incompany maatwerktraject is, wordt de definitieve inhoud en de planning in onderling overleg bepaald.

             

 

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven